Bandenopslag bij Korteland Auto's in Rijswijk

Banden

Bandenwissel: wissel tussen zomer- en winterbanden

Heeft u een auto met winterbanden? Dan vindt er twee keer per jaar een bandenwissel plaats. In het voorjaar worden de winterbanden vervangen door zomerbanden. En vlak voor de winter vindt het tegenovergestelde plaats. Bent u op zoek naar een autogarage die voor u deze bandenwissel op de juiste manier kan verzorgen? Bij Korteland Auto's draaien wij daar onze hand niet voor om. Bovendien regelen we niet alleen het verwisselen van de banden, ook de opslag van de banden is iets waarvoor u bij ons terecht kunt.

Banden wisselen: klaar terwijl u wacht

Maak bij ons voor het verwisselen van uw autobanden per telefoon of online een afspraak. Op de bewuste dag brengt u uw auto naar ons en gaan wij voor u aan het werk. Een bandenwissel gaat doorgaans redelijk snel. U kunt bij ons dus wachten totdat het werk verricht is. Bij Korteland Auto's hebben onze monteurs veel ervaring in het omwisselen van autobanden. En de kosten? Die zijn bij ons gewoonweg laag. We checken bij elke bandenwissel ook of de diepte van het profiel en de spanning op de banden nog goed zijn. Zo niet,  dan kunnen we direct waarschuwen als de banden oud en versleten zijn. Een veilig idee.

Wanneer moet u uw banden wisselen?

De meeste mensen wachten vaak net iets te lang met het omwisselen van hun autobanden. Pas als het gaat sneeuwen of ijzelen, bedenken zij dat de zomerbanden nog onder de auto liggen. Over het algemeen geldt dat winterbanden beter dan zomerbanden functioneren op het moment dat de temperatuur onder de 7 graden komt te liggen. Kijk dus met name naar de temperatuur en niet naar de hoeveelheid sneeuw en gladheid bij het bepalen van het juiste moment voor de bandenwissel.

Wilt u ook dat de banden van uw auto twee keer per jaar omgewisseld worden? Neem dan contact met ons op of maak direct een werkplaatsafspraak online.